Barackos vegán torta

Vegán torta
  • Előkészítés
    15 perc
  • Sütés/főzés
    45 perc
  • Adag
    6
  • Megtekintés
    4 485

Ez a vegán torta recept egyszerűen elkészíthető. Mindösszesen 15 percet vesz igénybe az előkészület, a többi a sütő dolga. Ezt a receptet sárgabarackkal és dióval készítettük el, de igazából bármilyen általad preferált, kissé savanykásabb gyümölccsel és más olajos maggal (pl. mandula) is szuperul harmonizál.

Ez a kevert süti vegán alapanyagokból készült. Persze a desszert szerepét szánjuk neki, de akár reggelire is nagyon klassz.

Kiegészítés a vegán süti recepthez:

  1. A receptben meghatározott mennyiségek egy 26 cm átmérőjű tortaformához ideálisak. Ez kb. 6-8 főre elegendő mennyiség.

  2. Ez a vegán torta sokféleképpen tovább variálható. Ha elhagyod a barackot és az olajos magvakat, akkor lecserélheted pl. csokidarabokra és kandírozott narancshéjra, ami szintén kítünő kombináció. Ebben az esetben a csokidarabokat és a kandírozott narancshéjakat ne csak a torta tetejére tedd, hanem keverj a tésztába is, úgy még finomabb lesz.

  3. A torta ízvilágát tovább turbózhatod egy kis citrommázzal a végén, ahogy mi is tettük. A citrommáz pillanatok alatt elkészíhető, mindössze két alapanyag szükséges hozzá és tök jól feldobja az összhangot. Igazán kellemes, savanykás, frissítő hatást kelt, így a nyári napokra.

  4. A citrommáz felvitele előtt érdemes a tortát 1 órán át hűlni hagyni. Ha túl meleg a torta lefolyik a máz róla.

További desszert ötletekért kattints a DESSZERT menüpontra.

Vegán receptek ötleteihez kattints IDE.

Barackos vegán torta recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Vegán torta

    A puha margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.

    Lépés 2
    Vegán torta

    Lépés 3
    Vegán torta

    Apránként keverd a vajas alaphoz a szójatejet is.

    Lépés 4
    Vegán torta

    Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a csipet sóval.

    Lépés 5
    Vegán torta

    A lisztes elegyet szitáld a vajas alaphoz és dolgozd el a tésztát egy habverő segítségével.

    Lépés 6
    Vegán torta

    Lépés 7
    Vegán torta

    A kevertsüti tésztát szedd a kivajazott és lisztezett tortaformába.

    Lépés 8
    Vegán torta

    Díszítsd a tetejét kimagozott és szeletekre vágott sárgabarackkal (vagy egyéb általad kedvelt gyümölccsel) és dióval.

    Lépés 9
    Vegán torta

    Lépés 10
    Vegán torta

    Előmelegített sütőben 180 Cº-on kb .40-45 perc alatt süsd készre a süteményt.

    Lépés 11

    A kihűlt tortát díszítheted citrommázzal, melynek savanykás íze jól harmonizál a sárgabarackkal. A citrommáz elkészítéséhez facsarj ki egy fél citromot, majd a levét keverd csomómentesre a porcukorral. A máz sűrűsége szabályozható ízlés szerint

    Lépés 12
    Vegán torta

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük